Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Satayspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den nötiga smaken gör att viner med fatkaraktär smakar bra till. Välj ett torrt vitt som är fylligt & smakrikt eller rött ur smaktypen fruktiga & smakrika. En ljus lageröl passar också mycket bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i ca 3 cm stora kuber. Trä upp dem på spett och lägg på ett fat. Häll över olja, fisksås och limesaft. Marinera ca 1 timme i kylen. Vänd spetten några gånger under marineringen.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, ingefära och chili i oljan i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt kokosmjölken. Låt sjuda ca 10 minuter på svag värme. Lägg i jordnötterna och låt dem bli varma.
  3. Mixa såsen grovt med stavmixer eller i matberedare.
  4. Stek spetten på ett smort ugnssäkert fat i mitten av ugnen 7-8 minuter eller tills de är klara, vänd dem en gång under tiden.
  5. Servera spetten med såsen och jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.