Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizernötstårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Överraska med en härlig tårta i Kristi Himmelfärds helgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker tills det är poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner i blandningen.
  2. Häll smeten i en bakpapperstäckt form med avtagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 200 grader ca 15 min. Låt kakan kallna i formen.
  3. Fyllning: Hacka chokladen och smält i en skål över sjudande vattenbad. Ta upp skålen och låt smeten svalna något. Rör ner äggulan. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Blanda först hälften av grädden i chokladsmeten och sedan resten försiktigt så den behåller fluffigheten.
  4. Bred chokladkrämen över bottnen och låt kallna. Garnera med bär efter tillgång och smak samt mynta eller citronmeliss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.