Överraska med en härlig tårta i Kristi Himmelfärds helgen.
Instruktioner
- Rör smör och socker tills det är poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och sikta ner i blandningen.
- Häll smeten i en bakpapperstäckt form med avtagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 200 grader ca 15 min. Låt kakan kallna i formen.
- Fyllning:
Hacka chokladen och smält i en skål över sjudande vattenbad. Ta upp skålen och låt smeten svalna något. Rör ner äggulan. Vispa grädden fluffig men inte för hårt. Blanda först hälften av grädden i chokladsmeten och sedan resten försiktigt så den behåller fluffigheten.
- Bred chokladkrämen över bottnen och låt kallna. Garnera med bär efter tillgång och smak samt mynta eller citronmeliss.
Publicerat den
25 maj 2011
Skriv kommentar