Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamfläta

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Det här annorlunda brödet smakar friskt och kryddigt. Servera det till en enkel sallad och låt brödet spela huvudrollen vid måltiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda lantmjöl och vetemjöl med bakpulver och salt i en stor skål. Skölj citronerna noggrant och riv skalet fint. Blanda ner citronskal, svartpeppar, kvarg, 1½ dl mjölk, ägg och olja i mjölet.
  2. Vispa ihop ingredienserna och knåda sedan degen slät och smidig på mjölat bakbord. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform med smör och täck bottnen med 2 msk sesamfrön.
  3. Dela degen i fyra bitar och rulla ut dem till längder. Gör en vacker fläta av längderna och lägg den i formen. Hetta upp ½ dl mjölk och pensla brödet med mjölken. Strö över resten av sesamfröna.
  4. Grädda brödet i ugnen 40 minuter. Ta ut det och låt det svalna på galler. Skär brödet i tjocka skivor och servera exempelvis med en sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.