Det här annorlunda brödet smakar friskt och kryddigt. Servera det till en enkel sallad och låt brödet spela huvudrollen vid måltiden.
Instruktioner
- Blanda lantmjöl och vetemjöl med bakpulver och salt i en stor skål. Skölj citronerna noggrant och riv skalet fint. Blanda ner citronskal, svartpeppar, kvarg, 1½ dl mjölk, ägg och olja i mjölet.
- Vispa ihop ingredienserna och knåda sedan degen slät och smidig på mjölat bakbord. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform med smör och täck bottnen med 2 msk sesamfrön.
- Dela degen i fyra bitar och rulla ut dem till längder. Gör en vacker fläta av längderna och lägg den i formen. Hetta upp ½ dl mjölk och pensla brödet med mjölken. Strö över resten av sesamfröna.
- Grädda brödet i ugnen 40 minuter. Ta ut det och låt det svalna på galler. Skär brödet i tjocka skivor och servera exempelvis med en sallad.
Publicerat den
19 september 2012
Skriv kommentar