Perfekta till utflykten...
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och häll det över jästen. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt ägg, salt, socker och kesella. Mät upp mjölet ur påsen i ett litermått. Häll i nästan allt mjöl på en gång, men spar 1 dl till utbakningen. Arbeta degen tills den blir smidig, i maskin 3-4 minuter eller för hand ca: 5 minuter.
- Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en rundel ca: 32 cm i diameter och sporra ut 8 trekanter.
- Rulla till gifflar och lägg på plåt. Se till att snibben kommer underst när de gräddas. Låt gifflarna jäsa i ca: 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i ca: 12 minuter i mitten av ugnen i 225 grader.
- Låt svalna under bakduk.
Publicerat den
5 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar