Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamgifflar

 
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Perfekta till utflykten...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och häll det över jästen. Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt ägg, salt, socker och kesella. Mät upp mjölet ur påsen i ett litermått. Häll i nästan allt mjöl på en gång, men spar 1 dl till utbakningen. Arbeta degen tills den blir smidig, i maskin 3-4 minuter eller för hand ca: 5 minuter.
  3. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en rundel ca: 32 cm i diameter och sporra ut 8 trekanter.
  4. Rulla till gifflar och lägg på plåt. Se till att snibben kommer underst när de gräddas. Låt gifflarna jäsa i ca: 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i ca: 12 minuter i mitten av ugnen i 225 grader.
  5. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.