Du som gillar tyska saltkringlor kommer även att gilla de här sesamringarna. Servera gärna ringarna med lite fetaost och goda svarta oliver.
Instruktioner
- Häll mjöl och salt i en matberedare. Värm vatten, smör och olja till lite mer än fingertemperatur, ca 40 grader, i en liten kastrull.
- Dra kastrullen från plattan. Lös upp torrjästen i vätskan. Häll den i matberedaren.
- Tillsätt äggen, ett i taget, medan du börjar köra maskinen. Bearbeta degen i någon minut till en smidig deg.
- Blanda ner sesamfröna och kör några sekunder. För över degen till en skål och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela degen i 15 bitar. Forma dem till cirka 15 cm långa rullar, som sedan vrids några varv och sätts ihop till ringar. Lägg ringarna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa i 15 minuter.
- Pensla ringarna med uppvispat ägg, strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
Publicerat den
12 juli 2008
Skriv kommentar