Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamringar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Du som gillar tyska saltkringlor kommer även att gilla de här sesamringarna. Servera gärna ringarna med lite fetaost och goda svarta oliver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjöl och salt i en matberedare. Värm vatten, smör och olja till lite mer än fingertemperatur, ca 40 grader, i en liten kastrull.
  2. Dra kastrullen från plattan. Lös upp torrjästen i vätskan. Häll den i matberedaren.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, medan du börjar köra maskinen. Bearbeta degen i någon minut till en smidig deg.
  4. Blanda ner sesamfröna och kör några sekunder. För över degen till en skål och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till cirka 15 cm långa rullar, som sedan vrids några varv och sätts ihop till ringar. Lägg ringarna på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa i 15 minuter.
  6. Pensla ringarna med uppvispat ägg, strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.