Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sessbakelser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med färdiga tårtbottnar går det fort att göra dessa små bakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ut rundlar som är ca 5 cm i diameter ur tårtbottnarna. Lägg först ut de nedre bottnarna på en bricka med bakplåtspapper.
  2. Bred vaniljkräm i ett jämt lager på botten och lätt ut mangobitarna över krämen.
  3. Lägg på mellanbottnarna och bred ut hallonsylten över dem, toppa med översta tårtbotten.
  4. Vispa grädden fast och bred den i ett rejält lager över hela bakelsen. Forma gärna grädden till en liten kupol på toppen för att få en rund form på bakelsen.
  5. Kavla ut marsipanen och dela i runda delar. Varje platta måste vara ca 15 cm större i diameter än själva bakelsen.
  6. Täck bakelserna med marsipan. Dekorera gärna med en ros, prinsesskrona, geléhallon eller dylikt. Pudra över florsocker och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.