Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sienakakor

 
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Siena är en liten stad i Italien som är berömd för sina mandelkakor. Detta är en mycket god variant av dessa. De ätes ihop med en stark kopp kaffe. Mycket lättätna små rackare..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och mal mandeln. Blanda mandeln med florsockret och apelsinskalet.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner försiktigt i blandningen.
  3. Låt blandningen stå i ca 10 min.
  4. Klicka ut kakorna på en smord plåt.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 min. Låt svalna.
  6. Nu kan kakorna frysas. Vid serveringen garneras de med siktat florsocker

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.