Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillakavring

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En lite grövre, fastare och ljusare kavring som jag uppfann igår för att passa på midsommarbordet. Brödet blev efter nattens mognad härligt smakrikt och gott. Passar till sillbuffén, men lika bra som vanlig smörgås med smör och ost. Blir pga sillspadet inte så söt som vanlig kavring. Snabbt gjord smet på en kvart, med längre ugnstid.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader och smörj en stor 3 l avlång brödform, eller 2 mindre. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Blanda alla blöta ingredienser i ett litermått. Blanda ihop under pågående omrörning, gärna med degkrokar. Fyll brödformen med den fasta och klibbiga smeten. Jämna till ytan med baksidan av en blött sked. Grädda nederst i ugnen 90-100 minuter. Låt svalna helt invirad i en kökshandduk. Bör sedan mogna minst under 1 natt i plastpåse. Skiva i tunna skivor. Skivad kavring går utmärkt att frysa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.