Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurmousse

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Passar bra som förrätt och är riktigt, riktigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

1. Lägg gelatinet i kallt vatten 2. Vispa grädden. Blanda alla ingredienserna utom gelatinet i en bunke. Smaka av. 3. Smält gelatinet i 1 msk vatten i en gryta på svag värme. 4. Låt gelatinet svalna en stund och häll sedan under en snabb omrörning ner det i smeten. 5. Häll moussen i en form och ställ in i kyl så att den stelnar. 6. Finstrimmla isbergsallad och lägg den i vatten tillsammans med blandsalladen. 7. Lägg salladen som en bädd på tallriken. Forma moussen till ett litet ägg med en matsked som du doppat i varmt vatten och lägg det på salladsbädden. 8. Garnera med en klick creme fraiche, citron, dill, gurka och tomat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.