Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skarvikskrans

 
Skriv ut

En stor vetekrans som tar lång tid men ack så god. Kransen blir stor, så stor att den kan komma i kontakt med ugnsväggarna. Helt riktigt ska jäsa i tre timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite ljummen mjölk, mjöl blandas i lite i taget till en liten deg som får jäsa i 5 min.
  2. OBS! Ta inte allt mjöl det ska bara bli en liten deg. Smör, ägg och socker röres ihop. Resten av mjölet, kardemumman och den rivna bittermandeln blandas ihop. Äggsmeten hälls över jästdegen och blandas därefter med resten av mjölken och såpass mycket av mjölblandningen att en smidig deg bildas, ej för fast. Mjölet blandas i lite i sänder. Gör en flätad krans lägg den på en plåt och låt jäsa i 3 tim. Pensla sedan med ägg, in i ugnen i 20 min, pensla igen med ägg och strö över pärlsocker eller flagad mandel och åter in i ugnen tills den är klar. Pröva med en sticka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.