Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skinkfrittata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här frittatan är fylld med saftiga, färgrika grönsaker samt rökt skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ägg, mjölk, paprikapulver, salt och svartpeppar i en skål med en gaffel. Sätt på ugnens grill.
  2. Häll bönor, morot, paprika, ärter och vatten i en skål. Kör 1½ minut i mikron på hög effekt. Hetta upp olja i en ugnsfast stekpanna på medelvärme. Lägg i grönsaker och skinka och fräs under omrörning två minuter.
  3. Häll äggblandningen i stekpannan och stek 30 sekunder-1 minut tills äggröran börjar bli fast. Lyft försiktigt på frittatan och fös in den fasta äggröran mot mitten av stekpannan med hjälp av en stekspade så att den rinniga äggröran når bottnen. Se till att grönsaker och skinka fördelas jämnt. Sänk värmen och stek 3-4 minuter tills frittatan är fast i bottnen.
  4. Ställ frittatan i ugnen under grillelementet 2-3 minuter tills frittatan är gyllene och fast ovanpå. Dela den i bitar och servera med en grönsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.