Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skogsbärscheesecake

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En klassisk cheesecake som fått smak av vit choklad och färska sommarbär

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel eller dylikt. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
  3. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, men även en bit upp på kanten i formen.
  4. Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt den sedan svalna.
  5. Vispa Philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Rör ner socker, maizena och vaniljsocker. Rör i ett ägg i taget och sist grädden.
  6. Bryt den vita chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner den varma chokladen i smeten. Varva smet och bär över kexbotten, avsluta med lite bär på toppen.
  7. Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie när den blivit gyllene (om det är lång gräddning tid kvar) så att den inte blir för mörk. Var försiktigt så att folien inte fastnar i kakan.
  8. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.