En klassisk cheesecake som fått smak av vit choklad och färska sommarbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel eller dylikt.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
- Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, men även en bit upp på kanten i formen.
- Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt den sedan svalna.
- Vispa Philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Rör ner socker, maizena och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist grädden.
- Bryt den vita chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner den varma chokladen i smeten. Varva smet och bär över kexbotten, avsluta med lite bär på toppen.
- Grädda cheesecaken i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie när den blivit gyllene (om det är lång gräddning tid kvar) så att den inte blir för mörk. Var försiktigt så att folien inte fastnar i kakan.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.
Publicerat den
15 augusti 2011
Skriv kommentar