Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skumhjärtan

 
Skriv ut

Ett härligt barnsligt godis med fluffkänsla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 35 stora eller 50 mindre hjärtan
  2. Tips: Glykos kan du hitta i välsorterad livsmedelsaffär eller på apoteket.
  3. Mät upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Låt sockerlagen koka utan omrörning på medelvärme till 127 grader.
  4. Vispa under tiden äggvitorna till fast skum med elvisp i en stor bunke. Rör ut gelatinpulvret i vattnet i en bunke som tål värme. Låt svälla i 5 minuter. Sätt skålen i varmt vattenbad och smält gelatinet.
  5. Häll den heta sockerlagen försiktigt i äggvitan, i en tun stråle under jämn vispning med elvisp på högsta fart. Vispa ner det smälta gelatinet och hushållsfärg. Vispa ytterligare 5 minuter på halvfart tills allt är väl blandat.
  6. Blanda maizena med florsocker och sikta på 3 ark bakplåtspapper. Klicka smeten i en spritspåse. Sprits ut hjärtan på bakplåtspappren. Garnera med strössel och låt stelna minst 4 timmar i kylskåp.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.