Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slattkakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Brukar göra dessa när jag har lite mjölslattar som har blivit över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och häll i mjölken, värmt till 37'. Smula jästen i bakbunken och häll på degvätskan. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt sirap, salt och det mesta av mjölet. Arbeta tills degen släpper kanterna och är slät.
  2. Låt degen jäsa ca 40 minuter under bakduk.
  3. Knåda ihop degen på bakbordet och dela degen i 4 delar. Trilla varje del till en jämn bulle. Kavla ut bullarna till runda kakor ca 20 cm i diameter. Lägg dem två och två på en bakplåtsklädd plåt. Ta ut ett hål i mitten och nagga kakorna. Knåda ihop hålen till en egen platt bulle och nagga även den.
  4. Jäs dem kakorna ca 30 minuter under bakduk.
  5. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter. Ugn 200'
  6. Låt dem kallna på galler insvepta i bakdukar. Går bra att frysa

Kommentarer (2)

  • Cassiopeya 20 oktober 2011

    Ska testas! Har massa olika mjölsorter i skåpet som antagligen borde användas snarast :)

  • AnnikaDanielsson_1 24 oktober 2016

    Tack för receptet har bakat dessa kakor sedan flera år tillbaka är supergoda. Dessutom blir man av med alla mjölslattar och havregryn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.