Brukar göra dessa när jag har lite mjölslattar som har blivit över.
Instruktioner
- Smält smöret och häll i mjölken, värmt till 37'.
Smula jästen i bakbunken och häll på degvätskan.
Rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt sirap, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta tills degen släpper kanterna och är slät.
- Låt degen jäsa ca 40 minuter under bakduk.
- Knåda ihop degen på bakbordet och dela degen i 4 delar.
Trilla varje del till en jämn bulle.
Kavla ut bullarna till runda kakor ca 20 cm i diameter.
Lägg dem två och två på en bakplåtsklädd plåt.
Ta ut ett hål i mitten och nagga kakorna.
Knåda ihop hålen till en egen platt bulle och nagga även den.
- Jäs dem kakorna ca 30 minuter under bakduk.
- Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter.
Ugn 200'
- Låt dem kallna på galler insvepta i bakdukar.
Går bra att frysa
Publicerat den
2 december 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska testas! Har massa olika mjölsorter i skåpet som antagligen borde användas snarast :)
Tack för receptet har bakat dessa kakor sedan flera år tillbaka är supergoda. Dessutom blir man av med alla mjölslattar och havregryn.