Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsfrestelse

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Gott till buffe eller som tilltugg till en drink

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Kavla ut de båda plattorna till ovaler, ca. 20 cm långa.
  3. Lägg den ena plattan på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Bred på tomatpurén, men inte ända ut i kanten. Grovriv osten och strö hälften av den över smördegsplattan. Strimla skinka och strö över. Krydda med oregano och timjan. Strö på resten av osten.
  5. Lägg på den andra smördegsplattan. Nyp ihop kanten eller pressa ihop den med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.
  6. Grädda smördegsfrestelsen i ugnen i 200°, ca. 15 min. Servera med en blandad grönsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.