Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med tonfisk

Smörgåstårta är en riktig kalasfavorit! Den går att variera på en mängd olika vis. Blanda till exempel mörkt och ljust bröd i bottnarna, och fyll den med vad du än önskar. En god fyllning i smörgåstårtan är en tonfiskröra som breds på i ett tjockt lager mellan bröden. Tonfisken i sig kan smaksättas en rad olika vis, beroende på tycke och smak. Blanda till exempel ner purjolök i tonfisken på smörgåstårtan – tonfisk och purjolök utgör nämligen en utsökt kombination. Ett annan klassiskt tillbehör till tonfisk är ägg, så även på smörgåstårta. Välj om du hackar ägg och blandar ner i tonfiskröran eller om du toppar hela tårtan med ett lager fint skivade hårdkokta ägg. Det blir inte bara en fröjd för gommen utan även för ögat!


Blanda alla ingredienserna. Bred smör på bröden. Bred på fyllningen. Det ska bli tre lager bröd. Bred majonnäs på översta lagret innan du garnerar med det du vill. Till garnering: Ta vad du själv...


Koka ägget hårdkokt. Häll av vattnet från tonfisken. Blanda samman ägget, tonfisk, lök, créme fraichen och majonnäsen till en röra. Klipp ner dill och krydda efter egen smak, med salt och svartpepa...


Picklad morot och rödlök: Koka upp vatten, socker och ättikssprit. Ställ åt sidan. Skala moroten, hyvla tunna strimlor med en potatisskalare. Skala och skiva rödlöken. Lägg grönsakerna i var sin lite...

6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.