Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med tonfisk

Smörgåstårta är en riktig kalasfavorit! Den går att variera på en mängd olika vis. Blanda till exempel mörkt och ljust bröd i bottnarna, och fyll den med vad du än önskar. En god fyllning i smörgåstårtan är en tonfiskröra som breds på i ett tjockt lager mellan bröden. Tonfisken i sig kan smaksättas en rad olika vis, beroende på tycke och smak. Blanda till exempel ner purjolök i tonfisken på smörgåstårtan – tonfisk och purjolök utgör nämligen en utsökt kombination. Ett annan klassiskt tillbehör till tonfisk är ägg, så även på smörgåstårta. Välj om du hackar ägg och blandar ner i tonfiskröran eller om du toppar hela tårtan med ett lager fint skivade hårdkokta ägg. Det blir inte bara en fröjd för gommen utan även för ögat!


1:a fyllningen. Vispad grädde, majonäs, fruktcocktail+lite äppel. 2:a fyllningen. Rökt skinka, hackat ägg, majonäs, vispad grädde, persilja och bostongurka. 3:dje fyllningen. Leverpastei, bostongurk...

10-12

Häll grädden i en bunke. Blanda i majonäsen och rör om. Blanda i lite mer än halva hackade gurkan och rör om. Blanda i tonfisken och rör om. Dela leverpastejen i små bitar så blir de lättare att "mo...

1 h
10

Låt tonfisken rinna av och smula sen ner den i en skål. Finhacka löken och häll ner i samma skål. Vispa grädden och blanda med majonnäsen. Rör ihop det med lökblandningen. Ta två halvor bröd och...

10-14

Denna tårta förbereder du dagen innan servering. Dag 1: Låt tonfisken rinna av i durkslag. Vispa grädden fast. Majonnäs och bostongurka blandas i grädden. Smaka av, den ena smaken ska inte ta...

1 h 30 min
8

Blanda till fyllningen. Lägg ut två hönökakor så de bildar en cirkel. Smeta ut en tredjedel av fyllningen på brödet. Lägg på två bitar till och smeta på fyllning, lägg ytterligare två bröd och smeta...

5-6

Hacka purjolöken och vitlöken. Blanda ihop allting utom polarkakorna till en röra. Lägg 1 rund polarkaka på ett tårtfat, fördela hälften av röran på den och lägg på en till polarka, lägg på resten a...


Vispa grädden. Rör ihop alla ingredienserna, inklusive den vispade grädden, och bred ut fyllningen på landgångsbröden. Spara lite av fyllningen till ovandel och sidor på smörgåstårtan. Garnera tex...

45 min
4

Smula den avrunna tonfisken i en bunke. Blanda ner lök, crème fraiche, majonnäs och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Lägg ihop två brödskivor. Bred på hälften av tonfiskröran och lägg på tv...

6
3

Skär rent franskbröden så kanterna försvinner. Lägg bakplåtspapper på en ungsplåt och lägg ut dem i första lagret. Öppna räkburken och skeda ut spadet på bottnarna så brödet blir fuktigt. Bred sedan f...

2 h
12
1

Låt tonfisken rinna av väl. Skala och hacka löken. Skär äpplet i små tärningar. Mosa tonfisken och blanda med kesella, vitlök, senap, lök och äpple. Smaksätt med salt och peppar. Använd som fyll...

15 min
4

såsen blandas med den första blandningen som sen läggs mellan landgångsbröd. översta lagret smörar an med majonäs som gör att garneringen sätter sig på kanterna....

1 h
12

Låt tonfisken rinna av. Mosa den lätt och blanda med övriga ingredienser. God att servera tillsammans med pasta, kokt ägg och grönsaker. Själv tycker jag det är särskilt gott med purlolök och paprika...

15 min
4

Vispa grädden och blanda ner alla ingredienserna. Lägg ut hönökakorna till en rund tårta och fördela röran på alla tre lagren. Garnera tårtan med ägg, räkor, tomat, gurka eller vad man vill. Strö öve...

6-8

Om du vill så kantskär du brödet, jag brukar inte göra det, men det är en smaksak. Eller köp färdiga längdskurna bitar. Jag tycker att det funkar bra, och är billigare, att stapla rostbröden på varann...

30 min
10-15

Blanda avrunnen tonfisk och räkor med ägg, majonnäs och keso. Smaka av med salt, svartpeppar och kajennpeppar. Fördela fyllningen på två av bottnarna och lägg samman. Lägg den sista bottnen överst....

4

Mosa tonfisken och blanda samman med resten av ingredienserna. Salta och peppra efter egen smak. Vänd ner ärtorna. Bred på t.ex en smörgås och lägg på några skivor avocado och en citronklyfta....


Lägg två halvor hönekaka, så de raka ändarna möter varandra, på ett fat. Så de bildar en rund botten. Sila tonfisken och blanda med majonnäs. Ska bli en jämn röra. Klipp i dill och salta. Bred rör...

30 min
4-6

Börja med fyllningen, finfördela den avrunna tonfisken, men de hackade äggen, rör ner lök, majonäs, chilisås och dill. Salta och peppra ev. Skär bort kanterna på brödet, lägg upp 3 ev 4 bröskivor in...

12

Hacka löken och ägget till mindre bitar. Häll av tonfisken.Blanda majonäs och créme fraiche. Rör sedan ner resten av ingredienserna. Lägg smeten på tunnbröden, sedan sallad, tomat och gurka. Rulla...

20 min
4

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt olivolja, salt, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Tillsätt inte mer mjöl. Låt jäsa i 30 minut...

10

Skala och hacka lök, tillsätt gurka, majonnäs, fil och tonfisk. Blanda allt väl....

10 min
8-10

Mosa tonfisken och blanda med övriga ingrediensertill fyllningen. Kantskär bröden och lägg ihop med fyllningen emellan. Bred creme fraiceh ovanpå och runtom. Garnera medsallat runt kanten och skiva...

3-4

Häll av lite olja från tonfisken finfördela den i en skål tillsätt de övriga ingredienserna, smaka av med kryddor och ställ in i kylen och låt vila ca 30 min....

10 min
4-6

Blanda ihop tonfiskfyllningen. Smaka av med citron och svartpeppar. Finhacka räkorna till räkfyllningen och blanda ihop med resterande ingredienser. Lägg ut tre av brödskivorna tätt intill var...

10-12

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.