Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörgåstårta med tonfisk

Smörgåstårta är en riktig kalasfavorit! Den går att variera på en mängd olika vis. Blanda till exempel mörkt och ljust bröd i bottnarna, och fyll den med vad du än önskar. En god fyllning i smörgåstårtan är en tonfiskröra som breds på i ett tjockt lager mellan bröden. Tonfisken i sig kan smaksättas en rad olika vis, beroende på tycke och smak. Blanda till exempel ner purjolök i tonfisken på smörgåstårtan – tonfisk och purjolök utgör nämligen en utsökt kombination. Ett annan klassiskt tillbehör till tonfisk är ägg, så även på smörgåstårta. Välj om du hackar ägg och blandar ner i tonfiskröran eller om du toppar hela tårtan med ett lager fint skivade hårdkokta ägg. Det blir inte bara en fröjd för gommen utan även för ögat!


Skär bort kanterna på brödet, lägg ut dom på en t.ex. en bricka. Röra 1: Blanda halva burken crème fraiche, 2 msk majonnäs, en tonfiskburk och 2 hackade ägg och halva purjolöken finhackad. Röra...

1 h 20 min
6

Vispa majonäs, creme fraiche och grädde tjockt. Skär Crab Sticken i tärningar och rör i. Häll bort vattnet från tonfisken och blanda i den och rommen med. Ha i dill, peppar och salt efter din smak...

30 min
6

Koka 6 ägg. Blanda ihop lättfil, créme fraiche och majonnäsen. Lager 1: Tag fruktcocktailen, sila av spadet och lägg bären i en bunke, ev, krossa dem lite. Tag filblandningen och häll i så a...

20
4

Gör så här för att göra brödet: Blanda båda mjölsorterna, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren. Gör två avtryck med ett matskedsmått i mjölet och fyll...

10-12
1

Lägg sex brödskivor så de bildar en rektangel 2x3 på uppläggningsfatet. Lager 1: Bred ut ädelosten Lager 2: Blanda ihop tonfisk, chilisås och 1 msk créme fraiche till en röra och bred ut. Lag...

1 h
6-12
1

Blanda majonnäsen och cremefraiche (ta undan lite för garnering) sen blandar du i ALLT annat i denna röra. Spara lite lax till garnering... Bred allt på alla lager. Låt stå ett dygn! Ovanpå...

30 min
10
1

Lägg hönökakorna två och två så de bildar en rund botten. Blanda alla ingredienser till en smet. Bred hälften över brödet. Täck med ett nytt lager bröd. Bred på resten av smeten. Lägg på ett lager...


Börja dagen innan med att koka äggen i 5-6 minuter. Blanda majonnäs, tonfisk, klippt dill och cremefraiche så att du får en jämn och fin smet. Smaksätt med lite salt. Ett tips är att blanda majonn...

16 h
8-12

Blanda vispad grädde, gräddfil, creme fraiche och majonnäs. Använd detta som grundfyllning. Blanda 1/3 av grundfyllningen med smältost, 1/2 av skinkan och bostongurka. Bred på det första lagret me...

15

Låt tonfisken rinna av i en sil, mosa sedan den. Finhacka en rödlök och knippen med dill och blanda ner detta i tonfisken tillsammans med crème fraichen, och rör ihop allt. Salt och peppar efter eg...

4-6
4

Häll av tonfisken och pressa bort så mycket vatten som möjligt annars blir röran väldigt blöt. Lägg tonfisken i en bunke. Hacka dillen och löken i små bitar och blanda ner i bunken med tonfisken. Ti...

30 min
4-10

Gröp ur avocadoköttet och mosa ihop med yoghurten. Blanda i vitlöksosten. Finhacka äggen och melonen, häll av vattnet från tonfisken. Blanda ner melon, ägg, kapris, rostad lök och smulad tonfisk i...

15 min
6

Vispa upp grädden i en bunke, blanda sedan i majonäsen, senap, tonfisk/skinkan, purjolöken och riktligt med dill & persiljan. Lägg upp polarkakan och bred på blandningen på två våningar. Kläm ihop...


Häll ut vattnet från tonfisken och lägg den i en bunke. Lägg i alla de andra ingredienserna i bunken och krydda efter egen smak. Blanda röran väl. Tips: Om man inte vill ha majs och parika i, s...

12

Låt tonfisken rinna av. Smula sönder den. Rör samman tonfisken med majonnäs, creme fraiche, chilisås, och senap till fyllning 1 och 3. Lägg tre brödskivor som botten och bred cirka hälften av tonfi...

16-18
3

Häll vattnet av tonfisken och finfördela den. Strimla purjolöken fint. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Kantskär brödet och lägg på en stor bricka. Bred en tredjedel av fyllningen på brödet...

1 h
10
2

Stek lök och bacon och blanda till respektive fyllning. Lägg ut två halvmånar av polarkakan (ska bli en rund kaka) lägg på fyllning 1. Lägg på två halvmånar av brödet, lägg på fyllning 2. Lägg...

1

Bör på börjas dagen innan!! Lägg ut landgångsbröden 3 stycken per lager, på ett lämpligt fat. Blanda ihop gräddfil, purjolök, majonnäs och tonfisk blanda så att tonfiskröran blir lagom tjock bl...

2 h
5-8

Blanda hälften av majonnäsen och hälften av fraichen med tonfisk, bostongurka, lök och dill. Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Skär bort kanterna på brödet och lägg ut 20 st ljusa skiv...

20

Smöra kakorna. Lägg dem som en rundel. Bred ut fyllningen mellan kakorna. Garnera förslag: Lägg hackad äggula i mitten. En ring med hackad äggvita. Därefter en ring med hackad smörgås-gurka. Sed...


Blanda alla ingredienser och lägg sedan röran mellan hönökakorna och även som översta lager. Granera med t ex rödlök, parika och tomat...


Hacka löken, vispa grädden och kör tonfisken i matberedaren så att den finfördelas. Blanda sedan alltsammans till en röra. Bred röran mellan kakorna och på ovansidan. Garnera med vad man tycker o...

30 min
8

Blanda ihop alla ingredienser. Fördela hälften av fyllningen emellan den utvikta Polarkakan och resten ovanpå. Garnera med ex. hårdkokt ägg, tomat, citron, dill, räkor... TIPS! Fyll den gärna dag...

8-10
5

Häll av oljan från tonfisken. Smula sönder tonfisken och blanda den med crème fraiche, finstrimlad purjolök, gräslök, chilisås, salt och citronpeppar. Lägg ihop två polarkakor så att de bildar en c...

2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.