Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröllopssmörgåstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Lyxig smörgåstårta till fest

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rent franskbröden så kanterna försvinner. Lägg bakplåtspapper på en ungsplåt och lägg ut dem i första lagret. Öppna räkburken och skeda ut spadet på bottnarna så brödet blir fuktigt. Bred sedan första lagret med smörgåsmargarin.
  2. Vispa sedan grädden.
  3. Lager 1:
  4. Mixa tonfisk, det gröna på en purjolök och blanda med 1,5 dl majonäs. Blanda i en rejäl klick av den vispade grädden och bred lagret på smörgåstårtan.
  5. Gör samma med brödet och börja sen med lager 2.
  6. Lager 2: Mixa leverpastejen med 1-1,5 dl bostonburka. Blanda ner 1,5 dl majonäs och en lika rejäl klick grädde. Bred smörgåstårtan.
  7. Gör samma med brödet och börja med lager 3.
  8. Lager 3: Strimla 2/3 delar av den rökta skinkan med ½ strimlat salladshuvud. Bland med majonäs och grädde (som ovan).
  9. Lägg på kvarvarande brödskivor och fukta dem med räkspadet. Blanda majonäs och grädde och bred detta över tårtan överallt.
  10. Skiva gurkan tunt och klä in sidorna. Skiva äggen och lägg dem på ovansidan över hela tårtan. Garnera med ostskivor, lax, rökt skinka, tomater, citron och ha på fiskrommen.

Kommentarer (1)

  • erba 15 januari 2012

    Var lägger du räkorna? Ska de läggas som dekoration eller ska de ligga i något av lagerna?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.