Ljuvligt god smörgåstårta, där basen är en hemmagjord focaccia som gör denna tårta extra saftig och god!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt olivolja, salt, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Tillsätt inte mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
- Häll degen, utan att arbeta den i en smord långpanna ca 30x20 cm. Nagga med en gaffel. Låt jäsa i 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ringla över lite olivolja och grädda brödet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt brödet svalna på ett galler. När brödet är kallt, skär bort kanterna och dela det i 3 bottnar.
- Gör undertiden fyllningarna. Mixa oliver, persilja, sardeller, olivolja och citron till en röra med hjälp av en stavmixer.
- Blanda avrunnen tonfisk, majonnäs, gräddfil, kapris, dijonsenap, salt och peppar till en röra.
- Bred fyllning 1 på den nedre bottnen. Lägg på en botten och bred på fyllning 2. Lägg på den övre bottnen. Blanda majonnäs och gräddfil till en röra. Bred röran över hela smörgåstårtan.
- Garnera med tonfiskbitar som du lägger i högar, skinka formade till rosor, äggklyftor, oliver och kapris. Garnera med rucola runtom på båda sidorna.
- Ställ tårtan kallt tills det är dags att servera.
Publicerat den
4 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar