Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tonfisk- och tapenadetårta på focaccia

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ljuvligt god smörgåstårta, där basen är en hemmagjord focaccia som gör denna tårta extra saftig och god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt olivolja, salt, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Tillsätt inte mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Häll degen, utan att arbeta den i en smord långpanna ca 30x20 cm. Nagga med en gaffel. Låt jäsa i 30-40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ringla över lite olivolja och grädda brödet i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt brödet svalna på ett galler. När brödet är kallt, skär bort kanterna och dela det i 3 bottnar.
  5. Gör undertiden fyllningarna. Mixa oliver, persilja, sardeller, olivolja och citron till en röra med hjälp av en stavmixer.
  6. Blanda avrunnen tonfisk, majonnäs, gräddfil, kapris, dijonsenap, salt och peppar till en röra.
  7. Bred fyllning 1 på den nedre bottnen. Lägg på en botten och bred på fyllning 2. Lägg på den övre bottnen. Blanda majonnäs och gräddfil till en röra. Bred röran över hela smörgåstårtan.
  8. Garnera med tonfiskbitar som du lägger i högar, skinka formade till rosor, äggklyftor, oliver och kapris. Garnera med rucola runtom på båda sidorna.
  9. Ställ tårtan kallt tills det är dags att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.