Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Focaccia med rosmarin och kabanoss

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När man äter soppa är det lätt att frestas äta smörgåsar till. Bakar man en focaccia med korv får man hela smörgåsen i ett utan smör. Den är god som den är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt oljan.
  2. Tillsätt rosmarin, salt och mjöl. Blanda ihop till en deg. Låt jäsa 20 min på varm plats.
  3. Tryck ut degen 2 cm tjockt i en ugnssäker form med bakplåtspapper ca 20x30 cm. Låt jäsa 20 min.
  4. Sätt ugnen på 200°.
  5. Gör fördjupningar i brödet med ett finger och stick ner korvskivor och rosmarinblad. Strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.