Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstekta kycklinglår med rosmarin och citron

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt, peppar och rosmarin. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bitarna på hög värme ca 1 minut per sida tills de får lite färg.
  2. Lägg dem i en ugnsäker form. Skala och dela vitlöksklyftorna och lägg dem runt kycklingen. Pressa över citronsaften. Stek mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Ansa och dela haricots verts och dela tomaterna i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna ca 1 minut. Blanda ner tomaterna och fräs ca 30 sek.
  4. Fördela fräset runt kycklingen. Lägg på färsk rosmarin och smulad fetaost och stek ytterligare ca 10 minuter tills kycklingen är helt klar.
  5. Servera med ugnstekt potatis och citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sune43 19 februari 2010

    En fullpoängare. Mycket bra och enkelt recept. Som "grädde på moset" serverade jag med en klick av Arlas crème fraiche med getost/honung/rosmarin. Kan rekommenderas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.