Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörnötter

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Små, otroligt smarriga kakor som får sin speciella smak av det brynta smöret. Den söta hallonsylten mellan kakorna gör dem ännu svårare att motstå ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn matfettet lätt i en stekpanna. Se upp med värmen så att det inte blir för mörkt. Låt det kallna.
  2. Blanda ner sockret i matfettet. Rör det pösigt. Blanda bikarbonatet och vetemjöl noga. Rör ner det i sockerpöset.
  3. Forma degen till cirka 50 små, runda bollar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta försiktigt till dem med handen.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 5 minuter. Låt dem svalna.
  5. Lägg samman kakorna två och två med lite hallonsynt emellan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.