Lite omständiga att göra, men ack så goda!!!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader och placera 24 normalstora pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
- Vispa äggulor, socker och vaniljsåspulver vitt och pösigt. Värm mjölken i en liten kastrull tills den nästan kokar. Vispa sedan ned den, lite i taget, i äggsmeten. Häll blandningen i en ren kastrull och värm den sakta under omrörning tills den kokar och tjockar. Låt den sedan kallna i kylskåp.
- Blanda alla ingredienserna till smuldegen i en skål. Den färdiga degen skall se ut som brödsmulor.
- Rör smör, socker och vanilj vitt och pösigt och vispa sedan ned äggen, ett i taget. Sikta samman mjöl, bakpulver och kryddor och vänd ned mjölblandningen omväxlande med russin och mjölk i smeten. Ringla sedan ned vaniljkrämen men blanda inte för mycket.
- Fördela smeten i formarna och strö smuldegen ovanpå. Grädda kakorna i 14-15 min och kontrollera med en provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan kallna på galler.
Publicerat den
9 april 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här måste jag testa, verkar spännande!