Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulcupcakes

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Lite omständiga att göra, men ack så goda!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader och placera 24 normalstora pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljsåspulver vitt och pösigt. Värm mjölken i en liten kastrull tills den nästan kokar. Vispa sedan ned den, lite i taget, i äggsmeten. Häll blandningen i en ren kastrull och värm den sakta under omrörning tills den kokar och tjockar. Låt den sedan kallna i kylskåp.
  3. Blanda alla ingredienserna till smuldegen i en skål. Den färdiga degen skall se ut som brödsmulor.
  4. Rör smör, socker och vanilj vitt och pösigt och vispa sedan ned äggen, ett i taget. Sikta samman mjöl, bakpulver och kryddor och vänd ned mjölblandningen omväxlande med russin och mjölk i smeten. Ringla sedan ned vaniljkrämen men blanda inte för mycket.
  5. Fördela smeten i formarna och strö smuldegen ovanpå. Grädda kakorna i 14-15 min och kontrollera med en provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan kallna på galler.

Kommentarer (1)

  • matmammansfavoriter 9 april 2011

    Det här måste jag testa, verkar spännande!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.