Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smultronkorg

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Bjud på söta korgar till efterrätt med krämig fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smör i en kastrull och tillsätt socker, sirap, mjöl, mjölk och grovhackade pumpakärnor. Rör om och låt smeten koka under omrörning.
  3. Klicka ut smeten glest på 2 plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda i ugnen tills flarnen fått fin färg och slutat bubbla, 4-5 minuter. Låt flarnen svalna något innan de lossas. Flytta över dem försiktigt på ett upp- och nervänt snapsglas eller liknande. Låt svalna tills de stelnat helt.
  5. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla ner den på insidan av korgarna. Låt svalna.
  6. Vispa alla ingredienser till fyllningen till en fluffig kräm. Rör försiktigt ner 2 dl av smultronen eller andra bär och fyll korgarna. Garnera med resterande smultron/ bär och citronmeliss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.