Bjud på söta korgar till efterrätt med krämig fyllning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör i en kastrull och tillsätt socker, sirap, mjöl, mjölk och grovhackade pumpakärnor. Rör om och låt smeten koka under omrörning.
- Klicka ut smeten glest på 2 plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen tills flarnen fått fin färg och slutat bubbla, 4-5 minuter. Låt flarnen svalna något innan de lossas.
Flytta över dem försiktigt på ett upp- och nervänt snapsglas eller liknande. Låt svalna tills de stelnat helt.
- Smält chokladen i ett vattenbad och ringla ner den på insidan av korgarna. Låt svalna.
- Vispa alla ingredienser till fyllningen till en fluffig kräm.
Rör försiktigt ner 2 dl av smultronen eller andra bär och fyll korgarna. Garnera med resterande smultron/ bär och citronmeliss.
Publicerat den
25 juni 2012
Skriv kommentar