Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smultronmoussetårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En härlig tårta av sommarens bär

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i cirka 10 minuter.
  2. Vispa äggula och florsocker lätt och luftigt i cirka 5 minuter.
  3. Vispa grädden till ett fast men inte hårt skum.
  4. Häll av vattnet från gelatinbladen utan att krama ur dem.
  5. Smält gelatinbladen på svag värme tillsammans med 1 dl av grädden.
  6. Vänd, inte vispa, försiktigt ihop alla ingredienserna till en slät mousse.
  7. Häll moussen i bakelseformar eller i en 24 cm tårtform med löstagbara kanter.
  8. Täck med bakplåtspapper och ställ den i frysen.
  9. Tag loss tårtan eller bakelserna från formen (formarna) direkt då du tar moussen.
  10. Ur frysen för att behålla de fina kanterna och den släta ytan.
  11. En tårta till 12 personer tinar i kylen på cirka 3 timmar.
  12. Dekorera vackert med säsongens bär och blommor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.