En härlig tårta av sommarens bär
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i cirka 10 minuter.
- Vispa äggula och florsocker lätt och luftigt i cirka 5 minuter.
- Vispa grädden till ett fast men inte hårt skum.
- Häll av vattnet från gelatinbladen utan att krama ur dem.
- Smält gelatinbladen på svag värme tillsammans med 1 dl av grädden.
- Vänd, inte vispa, försiktigt ihop alla ingredienserna till en slät mousse.
- Häll moussen i bakelseformar eller i en 24 cm tårtform med löstagbara kanter.
- Täck med bakplåtspapper och ställ den i frysen.
- Tag loss tårtan eller bakelserna från formen (formarna) direkt då du tar moussen.
- Ur frysen för att behålla de fina kanterna och den släta ytan.
- En tårta till 12 personer tinar i kylen på cirka 3 timmar.
- Dekorera vackert med säsongens bär och blommor.
Publicerat den
31 juli 2008
Skriv kommentar