Åååå, en mazarinbakelse med vit chokladmousse och smultron! Drömmer jag? Chokladmoussen ska tydligen göras dagen före.
Instruktioner
- Mazarinbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en rostfri ugnsform med kant, ca 20x26 cm. Pensla bakplåtspapperet med litet smält smör.
- Riv mandelmassan och rör i smöret. Vispa äggen lätt och häll ned dem i mandelsmeten. Rör ihop mazarinmassan och bred ut den i formen. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter tills kakan fått en gyllenbrun färg. Ställ in den i kylen ett par timmar så går det lättare att skära upp den i bitar.
- Chokladmousse: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och låt den stå ett par minuter och svalna. Häll den sedan över chokladen och rör om tills chokladen smält. Täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten.
- Ta fram bunken och vispa upp moussen lätt med en elvisp.
- Bred jordgubbssylten över mazarinbottnen och klicka ut chokladmoussen. Skär upp i bitar och strö över smultronen.
- Bottnen till den här kakan kan göras i god tid före servering och frysas in. Den här lilla bakelsen är verkligen enkel att göra och går lika bra att servera med hallon eller jordgubbar.
Publicerat den
11 maj 2008
Skriv kommentar