Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smultronsufflé

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Iskall grädde serveras till den läckra sufflén. Ett glas Grand Marnier passar perfekt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och sockra en suffléform, ca 2 liter, väl.
  2. Vispa ihop mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp under vispning. Sjud till en tjock kräm ca 5 minuter. Rör ned socker och tillsätt äggulorna, en i taget. Låt krämen svalna.
  3. Mosa smultronen eller jordgubbarna lätt och tillsätt dem. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ned 1/3 och vänd sedan ned resten.
  4. Fyll suffléformen och grädda 35-40 minuter i nedre delen av ugnen utan att öppna ugnsluckan. Pudra över florsocker och servera direkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.