Goda och roliga bröd att baka över öppen eld eller över grillen...
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Häll blandningen i en skål och rör om jästen så den löses upp.Tillsätt resten av ingredienserna, spara lite mjöl till utbaket.
- Ställ degen att jäsa.
Täck skålen med ett lock och placera degen på en varm plats i ca. 1 timme.
- Ta ut degen på en bakbordet och knåda den ordentligt med det sparade mjölet. Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit ca. 40 cm lång.
- Rulla en skiva skinka på varje pinne och vrid en bit deg runt den se till att den sitter fast.
- Baka brödet över glöd i ca. 10 min. så brödet bakas igenom och är gyllene.
- Skär osten i tjocklek med pinnarna.
Ta försiktigt bort brödet från pinnarna och fyll pinnhålet med ost..
- Ät bröden varma.
Publicerat den
7 juni 2010
Skriv kommentar