Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snobrød

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Goda och roliga bröd att baka över öppen eld eller över grillen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Häll blandningen i en skål och rör om jästen så den löses upp.Tillsätt resten av ingredienserna, spara lite mjöl till utbaket.
  2. Ställ degen att jäsa. Täck skålen med ett lock och placera degen på en varm plats i ca. 1 timme.
  3. Ta ut degen på en bakbordet och knåda den ordentligt med det sparade mjölet. Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit ca. 40 cm lång.
  4. Rulla en skiva skinka på varje pinne och vrid en bit deg runt den se till att den sitter fast.
  5. Baka brödet över glöd i ca. 10 min. så brödet bakas igenom och är gyllene.
  6. Skär osten i tjocklek med pinnarna. Ta försiktigt bort brödet från pinnarna och fyll pinnhålet med ost..
  7. Ät bröden varma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.