Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snökrans

 
Skriv ut

Drömdessert med smak av citron. Den här rätten såg jag i Dagens Nyheter för sådär 40 år sedan. Den har hängt med för att den är så fantastiskt frisk och god och passar så bra efter en kraftig måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum och skär ner 4 matskedar socker i skummet.
  2. Häll citronsaften (jag har den outspädd) och strösockret i en vanlig rund kransform. Olja lätt kransens kanter. Fyll i äggvitemassan. Ställ formen i hett vattenbad och grädda i ugnen 175 - 200 grader. Först 10 minuter med luckan stängd och de sista 10 minuterna med luckan öppen. Stjälp upp den luftiga "snökransen" på ett fat med upphöjd kant. Det rinner sockerlag så håll er över diskbänken när ni gör detta. Servera den kall eller ljum med nålfina strimlor av citronskal strödd över.
  3. Iskall vispad grädde är gott till.
  4. Man gör om desserten med dubbla mängden vitor nästa gång - och nästa - och nästa... Behöver inte ändra mängden 1 dl socker och 1 dl citronsaft i botten på formen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.