Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerärtsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättagat - Häll upp soppan i skålar och ringla myntagrädden över. Servera gärna bröd till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär sockerärterna grovt. Finhacka löken. Fräs löken i smöret utan att den får färg, tillsätt sockerärterna och fräs ytterligare 1 minut. Slå över grönsaksbuljong och matlagningsgrädde, sjud i 5 minuter. Mixa till en slät soppa.
  2. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar. Vispa upp grädden. Blanda med myntan och smaka av med salt och svartpeppar. Slå upp soppan i skålar och ringla myntagrädden över. Servera gärna bröd till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.