Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbaguetter

 
Skriv ut

Mjölkfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och lös den i lite av vattnet.
  2. Tillsät resterande vatten och olja. Blanda ner sesamfrö, linfrö och vetegroddar samt mjölet (lite i taget). Bearbetas till en smidig deg som får jäsa i 30 minuter.
  3. Arbeta in resten av mjölet på bakbordet. Dela degen i sex bitar och forma dem till smala bröd, lagom långa att placera på tvären av plåten. Skär med vass kniv snett över, ganska djupt på 4-5 ställen på varje, så att de kan brytas.
  4. Låt jäsa i 15 minuter på plåten. Pensla med vatten och beströ med sesamfrö.
  5. Grädda i 175 grader cirka 20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.