Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solroskex

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Goda krispiga kakor med smak av havre och choklad, garnerade med naturens eget godis - solrosfrön. Ett smaskigt recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman matfett, socker, brunt farinsocker, vaniljsocker och ägg.
  2. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och havregryn i en skål.
  3. Rör ihop allt, alternativt häll alla ingredienserna i en mixer och blanda snabbt samman med kniven. Hacka chokladen grovt och blanda i.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma den till en rulle, ca 4 cm i diameter. Skär degen i skivor, 1-1½ cm tjocka.
  5. Häll ut solrosfröna på en tallrik och tryck varje degskiva, på båda sidorna, mot fröna, så att de fastnar i degen.
  6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem 10-12 minuter. Låt kakorna kallna på papperet på ett galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.