Goda krispiga kakor med smak av havre och choklad, garnerade med naturens eget godis - solrosfrön. Ett smaskigt recept!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman matfett, socker, brunt farinsocker, vaniljsocker och ägg.
- Blanda grahamsmjöl, vetemjöl och havregryn i en skål.
- Rör ihop allt, alternativt häll alla ingredienserna i en mixer och blanda snabbt samman med kniven. Hacka chokladen grovt och blanda i.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma den till en rulle, ca 4 cm i diameter. Skär degen i skivor, 1-1½ cm tjocka.
- Häll ut solrosfröna på en tallrik och tryck varje degskiva, på båda sidorna, mot fröna, så att de fastnar i degen.
- Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem 10-12 minuter. Låt kakorna kallna på papperet på ett galler.
Publicerat den
23 juni 2010
Skriv kommentar