Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solroskuvertbröd

 
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Kuvertbröden lönar sig att baka och är perfekta att ha i frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma vatten, olja och salt. Smula jästen i en rymlig degbunke, gärna i matberedare och rör ut jästen med lite av degvätskan och därefter resten.
  2. Tillsätt graham, hälften av vetemjölet och solroskärnorna. Tillsätt resten av mjölet lite åt gången, spara 2 dl till utbakningen.
  3. Jäs degen 45 minuter under duk. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Ta upp, knåda degen och dela den i 32 lika stora bitar.
  5. Rulla bullar och jäs dem på plåt 30 minuter under duk. Grädda kuvertbröden 10-12 minuter mitt i ugnen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.