Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommar-tiramisù

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Likördoppade mandelskorpor varvade med krämig Mascarponeost och skivade jordgubbar. Jag vet att sommaren officiellt är över, men man kan väl drömma sig tillbaka - eller längta efter nästa? Ur Allers 27/10.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Vispa grädden. Rör ned Mascarpone och vispad grädde i äggulesmeten. Vispa äggvitorna till skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.
  2. Skär jordgubbarna i skivor. Bryt skorporna i bitar och lägg 1/3 i botten på en serveringsskål. Blanda likör och vatten och droppa över skorporna så de blir lätt fuktade. Täck med 1/3 av mascarponekrämen och lägg på 1/3 av jordgubbarna. Upprepa så det blir 3 lager skorpor och avsluta med mascarponekräm.
  3. Täck skålen med plastfolie och ställ in den i kylen 3-4 timmar.
  4. Dekorera desserten vid servering med resten av jordgubbarna, hallon, blåbär, vinbär och myntablad. Sikta över florsocker och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.