Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarhallonkaka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fettsnålt bakverk, kan vara en knuff i rätt riktning för oss som har ett nyårslöfte att hålla

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker i 10 minuter. Riv marsipanen fint och rör ner den. Vänd ner vetemjöl tillsammans med rivet citronskal och -saft.
  2. Fördela smeten i smorda kakformar (eller i en stor) och baka antingen i 10 minuter i 200 grader eller i 30 minuter i 180 grader om den är stor. Dela kakan i två bottnar när den har svalnat och bred på mosade hallon rörda med socker mellan bottnarna. Sikta florsocker över kakan, dela och garnera med färska bär.
  3. Energi per kaka: 106 kcal Fett: 3 g Protein: 3 g Kolhydrater: 18 g Fibrer: 1 g

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.