Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarsorbet

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Så underbart god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala frukten (nektariner eller persikor) och skär i bitar. Mixa fruktbitarna till mos. Blanda i sirap, vaniljsocker och persikolikör.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i fruktblandningen. Häll moset i en bunke och ställ i frysen. Rör i sorbeten några gånger under infrysningen med ett par timmars intervall.
  3. Ta upp sorbeten ca en halv timme före servering. Lägg upp i portionsskålar och garnera med citronmeliss och gärna ett par klyftor nektarin eller persika

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.