Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrispizza

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

God pizza, med min favoritgrönsak sparris. Använd ciabattamix så blir pizzanbottnen lite seg och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Gör degen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Platta ut den på mjölat bakplåtspapper till 8 runda tunna pizzabottnar. Låt dem jäsa ca 20 minuter.
  3. Skär av den nedre delen av sparrisstjälkarna. Skala vit sparris. Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter. Låt dem rinna av ordentligt.
  4. Lägg hälften av pizzaosten på degen. Lägg på sparrisen och strö över resterande ost.
  5. Grädda pizzorna i mitten av ugnen 10-15 minuter. Ta ut dem och hyvla över parmesanost.
  6. Servera med en klick smör.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.