Ett otroligt gott bröd. Lite brie, lite salami, grönsaker och du har en hel måltid.
Instruktioner
- Tina spenaten och krama ur den väl. Hacka den grovt.
- Smula jästen i en bunke. Blanda olja och vatten i en kastrull och värm till fingervarmt. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resen av degspadet, saltet och spenathacket.
- Blanda kruskakli och större delan av vetemjölet, spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda väl. Forma degen till en längd, ca 45 cm lång. Dela i ca 20 bitar.
- Lägg bitarna med snittytan upp på bakpappersklädd plåt.
- Låt bullarna jäsa utan bakduk ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalan på galler utan bakduk.
- Bullarna kan innan gräddning garneras med kruskakli, solroskärnor el dyl.
Publicerat den
6 januari 2009
Skriv kommentar