Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett otroligt gott bröd. Lite brie, lite salami, grönsaker och du har en hel måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten och krama ur den väl. Hacka den grovt.
  2. Smula jästen i en bunke. Blanda olja och vatten i en kastrull och värm till fingervarmt. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resen av degspadet, saltet och spenathacket.
  3. Blanda kruskakli och större delan av vetemjölet, spara lite till utbakningen.
  4. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
  5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda väl. Forma degen till en längd, ca 45 cm lång. Dela i ca 20 bitar.
  6. Lägg bitarna med snittytan upp på bakpappersklädd plåt.
  7. Låt bullarna jäsa utan bakduk ca 30 min.
  8. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalan på galler utan bakduk.
  9. Bullarna kan innan gräddning garneras med kruskakli, solroskärnor el dyl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.