Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenatgnocchi

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En absolut toppengod rätt. Jag fick receptet av vår dotter som numera bor i Italien. Serveras med nyriven parmesanost och smält smör. Ev en god sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka och hacka spenaten. Pressa ur vattnet. Låt svalna. Blanda ricotta, spenat, lök, ost och äggulor samt muskot ,salt och peppar. Arbeta nu in mjölet tills du får en blank deg som håller ihop. Smaka av!
  2. Mjöla händerna och forma av degen avlånga kammar eller mindre bollar. Koka dem i saltat vatten tills de flyter upp.
  3. Serveras med massor av nyriven parmesanost och smält smör. Ev en god sallad till.
  4. Det går bra att frysa ner spenatbollarna ifall du gör en stor sats.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.