Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stensvampsbruschetta

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Bästa sättet att avnjuta höstens första små knubbiga Karl Johan-svampar eller stensvampar som de ju också kallas.

Ingredienser

Instruktioner

Stek svampen. Först utan fett tills vätskan avdunstat, sedan i ca hälften av olivoljan tills skivorna är gyllenbruna och lite knapriga. Salta, peppra och håll varma. Rosta brödskivorna. Gnid de varma nyrostade bröden med en ituskuren vitlöksklyfta, drippla på resten av olivoljan. Fördela den varma svampen på bröden, strö över grönt. Servera till ett glas skummande öl eller ett glas prosecco, antingen som förrätt eller som drinktilltugg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.