Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stjärnkatalaner

 
Skriv ut

Möra formar med mandelfyllning smaksatt med rivet citronskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smör i tärningar och blanda samman med smör, maizena, vaniljsocker och florsocker. Låt vila kallt minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla aluminiumformarna. Fyllning: Rosta mandeln i toor stekpanna under omrörning 2-3 minuter. Grovhacka den. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandel och mandelmassa med smör och citronskal.
  3. Spara ca 1/4 av degen till stjärndekoren. Dela resterande deg i 12-14 bitar och tryck ut i formarna. Fördela fyllningen i formarna och platta till.
  4. Kavla ut resterande deg till ca 2 mm tjocklek på mjölat bakbord och ta ut stjärnor med pepparkaksmått och lägg en stjärna på varje kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta kakorna ur formarna när de svalnat och pudra florsocker över. Ska kakorna frysas pudras florsockret över vid servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.