Möra formar med mandelfyllning smaksatt med rivet citronskal.
Instruktioner
- Skär smör i tärningar och blanda samman med smör, maizena, vaniljsocker och florsocker. Låt vila kallt minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla aluminiumformarna. Fyllning: Rosta mandeln i toor stekpanna under omrörning 2-3 minuter. Grovhacka den. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandel och mandelmassa med smör och citronskal.
- Spara ca 1/4 av degen till stjärndekoren. Dela resterande deg i 12-14 bitar och tryck ut i formarna. Fördela fyllningen i formarna och platta till.
- Kavla ut resterande deg till ca 2 mm tjocklek på mjölat bakbord och ta ut stjärnor med pepparkaksmått och lägg en stjärna på varje kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta kakorna ur formarna när de svalnat och pudra florsocker över. Ska kakorna frysas pudras florsockret över vid servering.
Publicerat den
22 oktober 2011
Skriv kommentar