Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Suovasklämma

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En saftig och smakrik klämma med en skön blandning av lappländska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa suovasen och skär i mycket tunna skivor. Den går lättare att skära i tunna skivor om den är lite fryst. Fräs kantarellerna i en stekpanna tills all vätska kokat bort, tillsätt smör och suovas och stek ca 5 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda créme fraiche, hjortronsylt, salt och vitpeppar. Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i tunna skivor. Strimla salladen.
  3. Lägg sallad, tomat och lök i en sträng på tunnbrödens ena kortsida. Fördela suovasfräset och hjortronröran ovanpå. avsluta med en klick lingon och rulla sedan ihop, gärna i smörgåspapper.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.