Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Surkorv

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 vecka 3 dagar
Skriv ut

Det här är ett urgammalt recept som har gått i arv i generationer. Jag har fått det från min svärmor som i sin tur fick det från sin svärmor. Min man kommer ihåg att det föll på hans lott att byta tidningspapper under korven veckorna innan jul. Jag var till en början skeptisk till receptet, men tyckte att det vore synd om det föll i glömska. Det var tur, för det visade sig att korvarna är fantastiskt goda! Syrliga, knapriga och köttiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen och låt den kallna. Skär löken i klyftor. Putsa hjärtat och skär det i bitar. Skär fläsket i bitar.
  2. Mal allt grovt i köttkvarn. Tillsätt kryddpeppar, salt och peppar. Blanda ingredienserna noga till en smet. Provstek en klick i stekpanna. Krydda mer om det behövs.
  3. Stoppa korvarna med hjälp av korvhorn, relativt fast men inte för hårt. Gör 35-40 cm långa korvar som formas till ringar. Knyt hårt med bomullssnöre.
  4. Häng korvarna framför ett element i 8-10 dygn. Lägg en tidning under om dom droppar. Vänd korvarna dagligen.
  5. Servering: Stek korvarna väl, servera till julbordet eller som isterband.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.