Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampdolmar

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Koka korngrynen i drygt dubbla mängden vatten och lite salt ca 15 minuter. Förväll fyra fina savojkålblad ett par minuter i kokande vatten och skär bort lite av den grova bladnerven. Skär svampen i mindre biatr och stek i panna utan matfett. När det mesta vattnet kokat in, tillsätt lite smör och den hackade löken samt timjan. Stek 5- 10 minuter. Rör ner de kokta korngrynen, smaksätt med salt och peppar. Ta pannan från värmen och rör ner riven ost. Fördela fyllningen i savojkålen och rulla ihop till en dolma med invikta kanter. Förslut eventuellt med tandpetare. Lägg i en smord ugnssäker form och täck med folie. Ugnsbaka cirka 20 minuter i 200 graders ugnsvärme.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.