Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltrulle

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

270 kalorier per portion Denna variant av en typiskt engelsk efterrätt är gjord på ett hälsosammare sätt, men resultatet blir detsamma, sött, mäktigt och väl värt väntetiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och margarin, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och blanda till en lätt, spänstig deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en avlång kaka, 20x25 cm.
  3. Bred sylten över kakan men lämna en ½ cm bred kant runt om. Pensla kanterna med lite mjölk och rulla ihop degen till en jämn rulle, börja vid ena kortsidan.
  4. Lägg rullen på bakplåtspapper på plåt. Grädda i ca 20 minuter tills rullen börjar få färg.
  5. Vispa ihop majsstärkelse, mjölk och socker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Låt såsen kallna, rör då och då i den. Smaksätt med vaniljsocker.
  6. Skär rullen i portionsbitar, sikta över florsocker och servera med såsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.