Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sylviabakelse

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En underbar god bakelse med hjortron och blåbärsmousse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mousserna: Görs var för sig. Lägg gelatinet i kallt vatten. Mixa eller koka upp bären och lägg på en sil för att ta bort lite vätska. Vispa socker och äggulor. Blanda med bären. Smält och rör ner gelatinet. Vispa grädde och vänd ner den. Rör om.
  2. Ta ut runda kakor ur tårtbotten med hjälp av en lite större kaffekopp ca 6 cm i diameter. Forma cylindrar av smörpapper och ställ över bottnarna (jag tog dubbla tårtbottenskakor per bakelse). Fyll först med blåbär och sedan med hjortronmousse. Låt stå kallt ett par timmar. Jag ställde alla bakelser på en skärbrädda och sen in i kylen.
  3. Smält vit choklad i vattenbad och färga den med en röd karamellfärg. Vill du ha rosa färg så ta bara lite mindre av den röda färgen. Förbered en plastpåse och gör ett litet hål i kanten. Fyll påsen med den färgade chokladen. Ta fram smörpapper och rita små hjärtan på den. Spritsa chokladhjärtan på smörpappret. Gör samma sak med den mörka chokladen. När alla hjärtan är färdiga lägg de i frysen.
  4. Ta ut bakelser från kylen, ta bort försiktigt smörpapper och ta fram hjärtan från fräsen. Garnera bakelser med blåbär, hjortron och chokladhjärta.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.