Tätt intill varandra, som syskon i en ring, gräddas de fyllda bullarna. Denna kaka lär härstamma från den westfaliska orten Soest.
Instruktioner
- Smula ned jästen i degbunken. Ljumma mjölken till 37°, häll den över jästen och rör tills den är upplöst. Blanda i sockret och ca hälften av mjölet. Klicka i matfettet och arbeta in det i degen. Tillsätt ytterligare litet av mjölet och arbeta tills degen släpper degbunkens kanter.
- Strö ett tunt lager mjöl över degen och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Förbered under tiden fyllningen. Rör matfettet smidigt med socker och kanel.
- Knåda in resten av mjölet i degen och kavla ut den till en rektangulär platta, 30x45 cm. Bred på fyllningen och strö på nötterna. Rulla ihop degen från långsidan till en fast rulle. Skär den i 9 jämnstora bitar och lägg dem med snittytan uppåt i en smord hålform, ca 24 cm i diameter.
- Jäs kransen under bakduk ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda på galler på botten av ugnen i 225° ca 10 minuter. Flytta sedan upp gallret en fals och grädda kransen ytterligare ca 10 minuter.
- Låt kransen svalna något i formen och stjälp sedan försiktigt upp den på ett galler. Vänd och låt den kallna med ovansidan uppåt.
- Rör ut florsockret med litet vatten och bred glasyren på kransen. Strö över nötter.
Publicerat den
19 april 2008
Skriv kommentar