Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacobullar

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Härligt goda, perfekt utflyktsmat.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölk och smör till fingervarmt, 37 grader. Smula sönder jästen i en degbunke och slå degspadet över. Tillsätt saltet och mjölet, arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa i 50 minuter under bakduk. Finhacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tacokrydda och finhackad jalapeno. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den en stund. Dela degen i två delar och kavla ut till två rektanglar ca 40x20 cm. Fördela tomatsåsen över degen. Strö osten över. Rulla ihop och skär 12 bitar av varje längd. Lägg bullarna i pappersformar. Låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö oregano över. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 15-20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.