Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaifrikadeller

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frikadeller ska koka, inte stekas. Här är det frikadeller med thailändskt stuk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlöken. Blanda nötfärs, ingefära, vitlök, ägg, grädde och koriander (men spara lite till serveringen) i en bunke. Salta och peppra, forma färsen till lagom stora bollar.
  2. Koka upp kokosmjölk, currypasta, fisksås, och honung i en kastrull. Lägg i frikadellerna och låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Skala och skiva morötterna, tillsätt minimajs, broccoli och morötter och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt sockerärter och låt dem bli varma i någon minut. Strö färsk koriander över grytan efter smak och servera med ris eller bulgur.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.